Slide Αρχική ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ Νέα του Σχολείου Το σχολείο Epsilon-Ενήλικες Παλαιολόγου 1, Λαμία
+(30) 22310 42600
Εκδόσεις Epsilon

Epsilon Placement Test

Take your placement test online
ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ

Test Online

Online tests for our students
ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ

Κλείσε ραντεβού

Κλείσε ραντεβού σήμερα
ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Το Σχολείο

Βρίσκεται στο κέντρο της Λαμίας, Παλαιολόγου 1 σε ένα κτίριο 280 τμ, γεγονός που κάνει παιδιά, αλλά και μεγάλους να νιώθουν σαν στο σπίτι τους. Αποτελείται από οκτώ μεγάλες, ευάερες και φωτεινές αίθουσες, χώρους αναμονής, δανειστική βιβλιοθήκη με πάνω από 2.500 τίτλους καθώς και χώρο για εκδηλώσεις. Στην περίοδο που διανύουμε με τον Covid 19, τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα προστασίας και λόγω της κτιριακής άνεσης οι αποστάσεις μεταξύ μαθητών. Θεωρούμε ότι η κατάλληλη υποδομή, ο άρτιος εξοπλισμός, το φιλικό και χαρούμενο περιβάλλον είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχία της αποστολής μας.

Ιστορική Αναδρομή

Το σχολείο αυτό ιδρύθηκε το 1976 με μεράκι και διάθεση να διδάξει τα παιδιά της Λαμίας Αγγλικά αλλιώς, ασυμβίβαστα, δημιουργικά και συνεχίζει έτσι. Με δίψα για εξέλιξη ο ‘Αρης και Ρένα Μαζαράκη με τους συνεργάτες τους, το μετέτρεψαν σε μια κυψέλη φιλομάθειας για τις ξένες γλώσσες. Θέατρο, μουσική και ρόλοι. Γιορτές, εκδρομές, επιτυχίες και πολλά χαμόγελα όλα αυτά τα χρόνια το καθιστούν έναν αγαπημένο και δημοφιλή προορισμό για τους μαθητές του.  

Η διδακτική ομάδα

Είμαστε ασυμβίβαστοι με τους συνεργάτες μας, οι οποίοι είναι απόφοιτοι Ελληνικών ή Ξένων Πανεπιστημίων – διαθέτουν διδακτική εμπειρία πολλών ετών, σε παιδιά και ενήλικες, και χαρακτηρίζονται από υψηλό βαθμό επαγγελματισμού.

Η μέθοδος διδασκαλίας

Πιστεύουμε ότι η επικοινωνιακή μέθοδος είναι η καταλληλότερη για την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Ο μαθητής θα μάθει βιωματικά να επικοινωνεί τη γλώσσα σε ένα περιβάλλον που μιλάμε μόνο την ξένη γλώσσα. Εμπλέκουμε τους μαθητές μας στη μαθησιακή διαδικασία με τα κατάλληλα ανά ηλικία ερεθίσματα.

Τεχνολογία εργαλείο στη δια ζώσης αλλά και στην εξ’αποστάσεως διδασκαλία ξένων γλωσσών

Η τεχνολογία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τρόπο που διδάσκουμε. Όλες οι αίθουσες μας διαθέτουν διαδραστικό πίνακα και εν ώρα μαθήματος με τη βοήθεια του υπολογιστή κάνουμε εξάσκηση, επανάληψη και εμπέδωση της ύλης κάθε ενότητας. ‘Ετσι, εξοικονομούμε πολύτιμες διδακτικές ώρες, διατηρούμε το ενδιαφέρον του μαθητή και μεγιστοποιήσουμε τον ωφέλιμο χρόνο, στην τάξη αλλά και στο σπίτι.

Mέσα από τη δυναμική ιστοσελίδα του Σχολείου μπορούμε πλέον να δημοσιεύσουμε τα project των μαθητών μας, τα οποία είναι ένας ακόμα τρόπο να εμπεδώσουν την ύλη συνθέτοντας κάτι που τους ενδιαφέρει .

Επιπλέον, μέσα από την ιστοσελίδα μας, απλά με ένα «κλικ» στο www.epsilon.edu.gr, τα παιδιά μπορούν να κάνουν επανάληψη της διδακτέας ύλης ανά κεφάλαιο (ON LINE TEST UNITS).

 

Πότε να ξεκινήσει μια ξένη γλώσσα ένα παιδί;

Μόλις στα 7 τα παιδιά (β’ δημοτικού)  αρχίζουν την πρώτη τους ξένη γλώσσα, συνήθως Αγγλικά. Μέσα από τραγούδι, ζωγραφική, κίνηση , παιχνίδι και συμμετοχή στην ομάδα καταλαβαίνουν, μαθαίνουν, μιλούν και γράφουν τις πρώτες τους προτάσεις. Και όλα αυτά μέσα σε λίγες μέρες.

Δημιουργούν τα δικά τους project που είναι μέρος του portfolio διδασκαλίας μας. Με το διαδραστικό πίνακα – ενεργό εργαλείο διδασκαλίας – η διδασκαλία γίνεται πιο ενδιαφέρουσα, αφού τα παιδιά έχουν ρόλο στη διαδικασία της μάθησης, ενώ με τα Project που δημιουργούν κάνουν ευχάριστα επανάληψη! Όλα είναι εύκολα και ευχάριστα.

 Pre junior τμήματα λειτουργούν μόνο για παιδιά 6 ετών, όπου η εκμάθηση γίνεται αποκλειστικά με τραγούδια και κατασκευές. Στηρίζουμε τα παιδιά για να αναπτύξουν προφορικό λόγο και αναγνώριση του αλφάβητου.

Πότε μπορεί να ξεκινήσει μια δεύτερη ξένη γλώσσα;

Τα παιδιά  9 ή 10 χρονών ξεκινούν μια δεύτερη ξένη γλώσσα. Στο Σχολείο μας μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε Γαλλικά, Ισπανικά ή Γερμανικά και Ιταλικά.Σε τέσσερα χρόνια θα έχουν ολοκληρώσει τον βασικό κύκλο μαθημάτων και θα μπορούν να επικοινωνούν με άνεση – γραπτά αλλά και προφορικά – και στη δεύτερη γλώσσα της επιλογής τους. Σε τέσσερα χρόνια θα μπορούν επίσης να αποκτήσουν έγκυρο τίτλο γλωσσομάθειας.

Πότε το παιδί μου θα πιστοποιήσει τις γνώσεις του;

Μόλις στα 10, τα παιδιά μπορούν να πάρουν μέρος στις πρώτες εξετάσεις γλωσσομάθειας, στα επίπεδα Α1 ή Α2, ενώ με τη συμπλήρωση του 7ετή κύκλου σπουδών, μπορούν ν’ αποκτήσουν έγκυρο Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στο επίπεδο Β2, από έγκυρο εξεταστικό φορέα.

Το Σχολείο βοηθά το κάθε παιδί χωριστά να επιλέξει τον κατάλληλο αξιόπιστο φορέα και προετοιμάζει όλους τους μαθητές σωστά για σίγουρη επιτυχία.

Η φοίτηση στα τμήματα Proficiency του Σχολείου, βοηθά τα παιδιά όχι μόνο να τελειοποιήσουν τις γνώσεις τους και να κατακτήσουν την κορυφή, αλλά και να αποκτήσουν έγκυρο πιστοποιητικό στο επίπεδο C2 σε μόλις ένα χρόνο.